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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
21/12/2022 |
Data da última atualização: |
21/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
DIAS, J. A. R.; ALVES, A. L.; BARROS, F. A. L.; CORDEIRO, C. A. M.; MENESES, J. O.; SANTOS, T. B. R.; SANTOS, C. C. M.; PAIXAO, P. E. G.; NOGUEIRA FILHO, R. M.; MARTINS, M. L.; PEREIRA, S. A.; MOURINO, J. S. P.; DINIZ, L. E. C.; MARIA, A. N.; CARNEIRO, P. C. F.; FUJIMOTO, R. Y. |
Afiliação: |
JOEL ARTUR RODRIGUES DIAS; LUMAR LUCENA ALVES; FRANCISCO ALEX LIMA BARROS; CARLOS ALBERTO MARTINS CORDEIRO; JULIANA OLIVEIRA MENESES; THAYS BRITO REIS SANTOS; CINDY CAROLINE MOURA SANTOS; PETERSON EMMANUEL GUIMARAES PAIXAO; RICARDO MARQUES NOGUEIRA FILHO; MAURICIO LATERÇA MARTINS; SCHEILA ANELISE PEREIRA; JOSE LUIZ PEDREIRA MOURINO; LEANDRO EUGENIO CARDAMONE DINIZ, CNPSO; ALEXANDRE NIZIO MARIA, CPATC; PAULO CESAR FALANGHE CARNEIRO, CPATC; RODRIGO YUDI FUJIMOTO, CPATC. |
Título: |
Comparative effects of using a single strain probiotic and multi-strain probiotic on the productive performance and disease resistance in Oreochromis niloticus. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Aquaculture, n. 550, 737855, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.aquaculture.2021.737855 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The study was carried out to evaluate the effect of dietary supplementation of three probiotic strains in isolation and a multi-strain formulation (mix) on the rearing of tilapia, based on the parameters of productive performance and resistance to infection. A total of 240 juveniles of Oreochromis niloticus (6.71 ± 0.93 g and 61.88 ± 1.44 mm) were fed for 90 days with fish food containing two varieties of Enterococcus faecium and one variety of Bacillus cereus following therapeutic concentrations reported in the literature, and one multi-strain formulation containing the three organisms. After the period of food supplementation, 45 specimens were injected intraperi-toneally with 300 μL of Streptococcus agalactiae at a lethal concentration of 1.7 × 107 CFU.g. |
Thesagro: |
Doença Animal; Peixe. |
Thesaurus Nal: |
Enterococcus; Enterococcus faecium. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150218/1/Comparative-effects-of-using-a-single....pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
09/12/2021 |
Data da última atualização: |
09/12/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 4 |
Autoria: |
MOURA NETO, L. de; SÁ, E. L. S. de; CAVALLAZZI, J. R. P.; MAJOLO, C.; CORDEIRO, E. R.; MUNIZ, A. W. |
Afiliação: |
LUÍZ DE MOURA NETO, Mestrando INPA; ENILSON LUIZ SACCOL DE SÁ, UFRGS; JOSÉ RENATO PEREIRA CAVALLAZZI, UFAM; CLAUDIA MAJOLO, CPAA; EVERTON RABELO CORDEIRO, CPAA; ALEKSANDER WESTPHAL MUNIZ, CPAA. |
Título: |
Eficiência simbiótica de rizóbios em feijão guandu em casa de vegetação. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Amazonia, v. 10, n. 3, CA41-CA52, 2021. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Título em inglês: Rhizobia symbiotic efficiency in Pigeonpea in greenhouse. |
Conteúdo: |
O feijão-guandu é uma leguminosa importante tanto no uso de alimentação animal quanto para recuperação de áreas degradadas. Em alguns países também é usada como alimento humano. Essa leguminosa faz simbiose com rizóbios, que fixam biologicamente o nitrogênio. Dessa forma, a seleção de rizóbios eficientes permite a maximização da fixação biológica de nitrogênio. Assim, o objetivo deste trabalho foi avaliar a eficiência simbiótica de diferentes rizóbios para feijão- guandu em casa de vegetação. |
Palavras-Chave: |
Feijão-guandu; Solubilização de fosfato. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/228770/1/v10-n3-CA41-CA52-2021.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
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